Input:

Časovne razmejitve ter SRS 15 (primeri knjiženja po SRS 2024)

6.3.2024, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 6 minut

4.2.2.2 Časovne razmejitve ter SRS 15 (primeri knjiženja po SRS 2024)

dr. Lidija Robnik

Oglejte si tudi članek Kratkoročne časovne razmejitve. Dodatno si vidike časovnih razmejitev oglejte v arhivskem članku Časovne razmejitve.

Uvod

Prihodki se pripoznajo, če je povečanje gospodarskih koristi v obračunskem obdobju povezano s povečanjem sredstva ali z zmanjšanjem obveznosti in je povečanje mogoče zanesljivo izmeriti. Prihodki se pripoznajo, kadar se pričakuje, da bo organizacija zanje prejela nadomestilo. Predstavili vam bomo 1, 2, 3 in 5. korak SRS 15 in zanemarili bomo 4. korak.

Predstavitev korakov izpolnitve pogodb po SRS 15 (2024)

SRS 15 (2024) in MSRP 15 predstavljajo pripoznavanje prihodkov in model petih korakov. Uporabi se pri pripoznavanju prihodkov iz dolgoročnih pogodb ter pogodb, ki so kot paket (vključujejo več različnih vrst blaga in storitev, ki bi jih lahko prodali tudi ločeno) in na primer, ko prodajamo proizvod skupaj s servisno garancijo, ko ima kupec pravico vračila, zbira točke zvestobe, prejme kupon ali ko cena vključuje sestavino financiranja. Predstavili vam bomo 1, 2, 3 in 5. Zanemarili bomo 4. korak (razporeditev transakcijske cene na izvršitvene obveze).

Korak 1 - Opredelitev pogodbe

Pogodba je dogovor med dvema ali več strankami, ki ustvarja izvršljive pravice in obveze. Izpolnjena morajo biti merila, kot so:

  • potrditev pogodb


 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih